20.000 Kariyer – Biri Sensin!

20.000 Kariyer – Biri Sensin!
16 Aralık 2015, Çarşamba 12:09
Projesi Otomotiv’de Kariyer Planlayan Öğrencilerle buluştu

TAYSAD, Otomotiv Sektörünün mühendis işgücü gereksinimine insan kaynağı yaratmak üzere,

Üniversitelerin Mühendislik Bölümü öğrencilerinin kariyer seçimlerine destek olmak için, “20.000 Kariyer – Biri Sensin!” projesini iki ayrı sempozyum ile hayata geçirdi.

Otomotiv Sektörü temsilcileri, internet üzerinden çevrimiçi işe alım şirketleri ve insan kaynakları uzmanı eğitmenlerinin konuşmacı olduğu sempozyumlarda, birer de panel yapıldı. Üniversitelerin Mühendislik Bölümü öğrencilerle, otomotiv sektöründe nasıl kariyer yapılır? Sektörde kariyer yapmak için eğitim görürken hangi adımları atmak doğrudur?  yönünde bilgiler paylaşılırken, öğrencilerden gelen sorulara da yanıtlar verildi. Proje paydaşı Gelecek Daha Net Gençlik Platformu’nun yaptığı, Otomotivde Kariyer Yönelimleri konusundaki, araştırma sonuçları da katılımcılarla paylaşıldı.

“20.000 Kariyer – Biri Sensin!”  Sempozyumu’nun ilki, 16 Kasım 2015 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerine yönelik olarak, YTÜ Oditoryum Salonu’nda yapılmıştı.

2015 yılında TAYSAD tarafından yapılan 2. Sempozyum ise, 10 Aralık 2015 tarihinde TAYSAD Genel Merkezi’nde Bülent Ecevit Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ve Gedik Üniversitesi Mühendislik Bölümü öğrencilerinden 200’e yakın katılımcıyı konuk etti.

Proje kapsamında üniversitelerden gelen öğrenciler, sempozyumun ardından TOSB içinde ve yakınındaki 6 ayrı fabrikayı gruplar halinde gezdiler.

“20.000 Kariyer ”projesi 2016 yılında da yine farklı nokta ve üniversitelerde olmayı hedefliyor.