Almanya Federal Cumhuriyeti Ulaşım, İnşaat ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı Parlamenter Müsteşarı TAYSAD’ı Ziyaret Etti.

Almanya Federal Cumhuriyeti Ulaşım, İnşaat ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı Parlamenter Müsteşarı TAYSAD’ı Ziyaret Etti.
18 Kasım 2013, Pazartesi 03:21
Almanya Federal Cumhuriyeti Ulaşım, İnşaat ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı Parlamenter Müsteşarı ve beraberindeki heyet Derneğimizi ziyaret etti.

Almanya Federal Cumhuriyeti Ulaşım, İnşaat ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı Parlamenter Müsteşarı ve beraberindeki heyet Derneğimizi ziyaret etti.
 
Almanya Federal Cumhuriyeti Ulaşım, İnşaat ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı Parlamenter Müsteşarı Dr. Andreas Scheuer, Almanya Federal Cumhuriyeti Ulaşım, İnşaat ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı Yük Taşımacılığı ve Lojistik Bölümü Başkan Yardımcısı Norbert Tiedemann, Logistic Alliance Germany CEO’su Stefan Schröder, Leipzig Halle Havalimanı Kargo İş Geliştirme Kıdemli Danışmanı Christoph Tichelkamp, Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Protokol, Basın, Politika Sorumlusu Ulrich Münch’ün yer aldığı ziyaret, TAYSAD Başkanı Celal Kaya ve Genel Sekreter Yardımcısı Cüneyt Kalkan’ın evsahipliğinde gerçekleştirildi.
 
TAYSAD Başkanı Celal Kaya konuşmasında, Türkiye ve Almanya arasındaki ticaretin ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla, 01 Ocak 2011 tarihinde TAYSAD Almanya Temsilciliği’ni açtıklarını belirterek, temsilciliğin ana hedefinin TAYSAD ve üyelerinin tanıtımını yapmak, yeni teknolojilerde know-how transferi ve tedarik zincirinde yeni işbirlikleri sağlamak, Almanya’daki Ar-Ge merkezleri ve üniversiteler ile olan işbirliklerini geliştirmek olduğunu sözlerine ekledi. 
 
Türkiye’nin en büyük dış ticaret ortağının Almanya olduğunu belirten TAYSAD Başkanı Kaya, Türk otomotiv tedarikçileri ile Almanya ana sanayicileri ve yan sanayicilerini daha çok bir araya getirmek amacında olduklarını söyleyerek, Türkiye’de ve Almanya’da kurulu Ar-Ge Merkezleri arasındaki işbirliklerini artırmanın ve Almanya'da bir lojistik merkezi kurulmasının hedefleri arasında yer aldığını ifade etti. 
 
Türk sanayicilerinin Almanya’ya vize almaları konusunda yaşadığı sıkıntılara değinen TAYSAD Başkanı, Almanya Başkonsolosluğu yetkililerinin ve Parlamenter Müsteşarı’nın konuya yönelik desteğini talep etti. 
 
Almanya Federal Cumhuriyeti Ulaşım, İnşaat ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı Parlamenter Müsteşarı Dr. Andreas Scheuer ise konuşmasında, temaslarının her iki taraf için olumlu işbirliklerine olanak sağlayacağını belirtti. Türk-Alman ortaklığının çok güçlü olduğunu ve Türkiye’nin Almanya için çok önemli olduğunu belirten Scheuer, ulaştırma ve lojistik konusunda Almanya Federal Cumhuriyeti stratejik eylem planının hayata geçirilmesinde koordinatör olduğunu ifade etti. Bu nedenle buradaki temaslarının önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek projelerde önemli bir rol oynayacağını da sözlerine ekleyen Scheuer, vize konusunda sanayicilerin yaşadığı sıkıntıların giderilmesi için yardımcı olacaklarını söyledi. 
 
TAYSAD Genel Sekreter Yardımcısı Cüneyt Kalkan’ın Türk otomotiv sanayi ve TAYSAD hakkındaki detaylı sunumunun ardından heyet, Trakya Cam, Omsan ve Kanca firmaları ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.