Automechanika’ya TAYSAD damgası

Automechanika’ya TAYSAD damgası
08 Nisan 2016, Cuma 04:24
Otomotiv endüstrisinin en önemli etkinliklerinden biri kabul edilen Automechanika İstanbul (Uluslararası Otomotiv, Üretim, Dağıtım ve Tamir Fuarı), 7 Nisan itibariyle kapılarını ziyaretçi ve katılımcılarına açtı. Bu yıl 10’ncusu gerçekleştirilen fuara, Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği(TAYSAD) üyesi 50’den fazla firma katıldı.

TAYSAD’ın resmi desteği ve katılımıyla gerçekleştirilen Automechanika İstanbul, 7 Nisan 2016 Perşembe günü TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açtı. Bu yıl 10’uncusu düzenlenen fuarın açılışında, TAYSAD Yönetim Kurulu Üyesi Hayri Kaya, OYPG Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Urgancılar, Messe Frankfurt, Deutsche Messe, Hannover Fairs Türkiye Yöneticileri ve otomotiv sanayisinin önde gelen temsilcileri hazır bulundu. 50’nin üzerinde üye firmanın katılımı ile fuara damga vuran TAYSAD’ın Yönetim Kurulu Üyesi Hayri Kaya açılışta bir konuşma gerçekleştirdi.

Türk Otomotiv Tedarik Sanayisi küresel tedarik merkezi olacak

TAYSAD Yönetim Kurulu Üyesi Hayri Kaya, iç pazarın vergi avantajı ile güçlendirilmesi, yeni yabancı otomotiv yatırımlarının Türkiye’ye çekilmesi, yerlilik oranlarının arttırılması, Ar-Ge merkezlerinin yetkinliklerinin arttırılarak hizmet ihraç etmelerinin sağlanması gibi birçok konuda TAYSAD olarak yönlendirici ve takipçi rol üstlenmeye aralıksız devam edeceklerini söyledi. Hayri Kaya, TAYSAD olarak oluşturdukları “Strateji Yol Haritası” ile Türk Otomotiv Tedarik Sanayisi’nin küresel tedarik merkezi olmasını hedeflediklerini ifade etti.

“İstanbul Automechanika’da ayrı bir öneme sahip”

TAYSAD’ın Automechanika ile işbirliğinin 1980’li yıllara dayandığını belirten Kaya, “Türkiye’nin jeopolitik konumu nedeniyle İstanbul Automechanika’da ayrı bir öneme sahiptir. Automechanika fuarları, üyelerimizin küresel pazarlama ve müşterilere ulaşmasında yıllarca büyük rol oynamış, ülkemizin özellikle 80’li yıllarda başlatmış olduğu ihracat seferberliğine önemli katkılar sağlamıştır. Bu imkanların bölgesel olarak Türkiye’ye aktarılması ve benzer bir platformun İstanbul’da kurulması hem sektörümüz hem de ülkemiz için önemli fırsatlar getirmiştir” dedi.

“TAYSAD’ın Automechanika’ya katılımı her geçen yıl artıyor”

Automechanika İstanbul fuarının düzenlendiği ilk yıl olan 2001’den bu yana, TAYSAD üyesi olan katılımcı firma sayısının ve ürün sergiledikleri alanın her geçen yıl arttığına dikkat çeken TAYSAD Yönetim Kurulu Üyesi Hayri Kaya, “Automechanika İstanbul fuarı, yeni ürün ve teknolojierin sunulmasında, yerel ve bölgesel iş fırsatlarının yakalanmasında, OEM ve Aftermarket faaliyetlerinin geliştirilmesinde önemli rol oynamaktadır” diye konuştu.

Toplamda 14 ülkede gerçekleştirilen 14 organizasyonun oluşturduğu geniş, ve kapsamlı bir ağa sahip olan Automechanika İstanbul Fuarı’na geçtiğimiz yıl 41 ülkeden bin 667 katılımcı ve toplamda 46 bin 382 ziyaretçi katıldığı fuara bu rekor sayıda ziyaretçi bekleniyor.

 

Automechanika İstanbul hakkında;

Automechanika İstanbul Fuarı, Türk Otomotiv Tedarik Sanayinin yerel ve bölgesel pazarlara açılmasında ve tanıtılmasında imkan sağlayan en kapsamlı otomotiv fuarlarından birisidir. Automechanika, geri dönüşümden, atık yönetimine, satış noktasından, otomotiv yedek parçasına kadar tüm süreç zincirini temsil etmenin yanı sıra dünyanın en büyük otomotiv yedek parça fuarı olarak, yedek parça, sistemler, tuning, tamirhane ekipmanları, kaporta ve boya, araç yıkama, IT ve yönetim ile otomotiv alanındaki en son yeniliklerin sergilendiği kapsamlı bir organizasyondur.