DAIMLER Car, TAYSAD üyeleri ile 2. gözden geçirme toplantısı kapsamında bir araya geldi.

DAIMLER Car, TAYSAD üyeleri ile 2. gözden geçirme toplantısı kapsamında bir araya geldi.
30 Nisan 2014, Çarşamba 08:44
2012 yılında düzenlenen Daimler Tedarikçi Günü projesi kapsamında 2. gözden geçirme toplantısı, DAIMLER’den gelen heyetin katılımı ile TAYSAD’da yapıldı.

Üye 52 firmanın katıldığı ve iki ayrı gün yapılan programda firmalar, Daimler Car Tedarikçi Sistemi’ne dahil olmaları için 2012’de atılan ilk adımın ardından, geldikleri noktaları gözden geçirme imkanı buldular.

Daimler Stratejik Tedarikçi Yönetimi Bölümü’nden Dr. Judith Beine ve Cuma Fındık’ın, Mercedes Benz Türk firmasından da Alp Kağan Aslan’ın katıldığı toplantıda 2 ayrı sunum ile bilgiler aktarıldı. Bilgilerde firmanın kullandığı tedarik sistemi işleyişi paylaşılırken, katılımcılardan gelen sorular da cevaplandırıldı. 2012 yılında yapılan tedarikçi gününde katılımcı firmalara verilen kodlarla, firmaların 2 yıllık süreçte yaptıklarını izleme imkanı bulan Daimler yetkililer, sürecin ilerlemesi için firmaların neler yapmaları gerektiğini aktardılar.

Her iki günde de aynı programın tekrar edildiği çalışmada öğlenden önce yapılan bilgilendirmede, Daimler Car’ın tedarikçileri için kullandığı portalın detayları katılımcılara aktarıldı. Sisteme dahil olan tedarikçilere; tüm regülasyon, teklif ve güncel değişiklikleri takip imkanının Daimler tarafından sunulduğu iletildi.

Firmalar tedarikçi gününe ilgi gösterirken, Daimler tedarik sürecinde nerede bulunduklarını anlama fırsatı yakaladılar. Daimler firması katılımcılara, üretim yeteneğinin yanında Daimler Car tedarikçisi olma ilgisinin de kendileri için değer ifade ettiğini aktardı. Mercedes Benz otobüs ve kamyon gurubundan daha farklı olan Daimler Car’ın, sistem olarak da bazı başlıklarda kendine özgü adımlardan oluştuğu katılımcılarla paylaşıldı.

2 gün süren tedarikçi günü sonunda firma, Türkiye’den istekli ve üretim yeteneğine sahip firmalarla yapılan görüşmelerin, kendilerini memnun ettiğini, görüştükleri firmalar arasından Daimler Car tedarikçileri çıkacağını düşündüklerini, bu bilgiyi de departmanlarına aktaracaklarını belirtiler.