GALLER Heyeti TAYSAD’ı Ziyaret Etti

GALLER Heyeti TAYSAD’ı Ziyaret Etti
18 Kasım 2013, Pazartesi 06:44
GALLER hükümeti tarafından 1-3 Ekim 2013 tarihlerinde Türkiye’ye yönelik olarak organize edilen ticari heyet ziyareti kapsamında, 2 Ekim 2013 tarihinde TAYSAD yönetimi ziyaret edildi.

GALLER hükümeti tarafından 1-3 Ekim 2013 tarihlerinde Türkiye’ye yönelik olarak organize edilen ticari heyet ziyareti kapsamında, 2 Ekim 2013 tarihinde TAYSAD yönetimi ziyaret edildi.                      
 
Galler Hükümeti  Uluslararası Ticaret Departmanı Başkanı Huw Roberts, Welsh Automotive Forum (WAF) Genel Müdürü Tim Williams, ve Tri Wall Europe firması Satış Müdürü  Phil Rees’ten oluşan heyeti TAYSAD Yönetimini temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Akın ve Uluslararası İlişkiler ve İş Geliştirme Uzmanı Gözde Ağırbaş ağırladı. Toplantıya ayrıca, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığını temsilen, Sanayi ve Teknoloji Uzman Yardımcısı Şevket Berat Düşmez de katılım gösterdi.
 
TAYSAD yönetim binasında gerçekleşen toplantıda taraflar bir araya gelerek birbirlerinden beklentilerini dile getirdi. Toplantıda TAYSAD adına Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Akın, dernek ve çalışmalarını anlatıcı bir sunum yaptı, Türkiye’nin özellikle otomotiv alanındaki cazip yatırım ortamı hakkında bilgi aktarımında bulundu.
 
TAYSAD Organize Sanayi Bölgesi yapılan turla heyete tanıtıldı. Heyet beraberce yenilen öğle yemeğinde ayrıca ağırlandı.
 
12-15 Haziran tarihinde İngiltere’yi ziyaret eden T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün program kapsamında da görüştüğü Welsh Automotive Forum (WAF) Genel Müdürü Tim Williams, elektrikli araç, ileri teknolojiler konularında Galler’in gelişmiş olduğu, üniversite ve enstitülerle yapılan ileri çalışmalar ve üniversite-sanayi işbirliği ile faaliyetlerini geliştirdikleri ve Türk otomotiv sektörü ile işbirliğine her daim açık olduklarını aktardı.
 
Galler Hükümeti  Uluslararası Ticaret Departmanı Başkanı Huw Roberts Türkiye’nin yatırım ortamı ile ilgili bilgi aldı.
 
GALLER hükümetinin Türkiye’ye düzenlediği ilk ticari heyet olma özelliğini de taşıyan delegasyon Türkiye’deki iş disiplini ve potansiyel fırsatlardan ne kadar etkilendiklerini ifade ederken, yapılan bu ilk heyetin devamının yakın dönemde geleceğini ve Galler olarak işbirliği içerisinde olmak isteklerini belirtti.