İhracatçılara Michigan Üniversitesi'nin kapıları açıldı.

İhracatçılara Michigan Üniversitesi'nin kapıları açıldı.
18 Kasım 2013, Pazartesi 04:38
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Michigan Üniversitesi yetkilileri ve ihracatçı birlikleri başkanları ile bir arada

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Michigan Üniversitesi yetkilileri ve ihracatçı birlikleri başkanları ile bir arada
 
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), sanayi üniversite işbirliğinin artırılmasına katkı sağlamak için ABD’nin Michigan Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı. İhracatçılar, üniversite ile eğitim, Ar-Ge, inovasyon, tasarım gibi alanlarda İşbirliği yapabilecek.
   
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, işbirliği ile ticari, ekonomik ve dostluk köprüsü kurulacağına işaret ederken, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de Türkiye ABD ilişkilerinin bu protokol ile daha iyi gelişeceğini kaydetti.
 
Michigan Üniversitesi ile protokol imzalayan TAYSAD Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, tüm tarafların kazançlı olacağı önemli bir protokole imza attıklarını bildirdi. İşbirliğinin bir başka tarafı OİB Başkanı Orhan Sabuncu ise Michigan’ın dünya otomotiv endüstrisinin kalbi olması nedeniyle önemli bir fırsat yakaladıklarını aktardı.
 
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) sanayi üniversite işbirliğini uluslararası arenaya taşıdı. ‘Türkiye - Michigan Üniversite – Sanayi İşbirliği ve Ar-Ge Forumu’nda üniversite ile işbirliği mutabakat zaptı imzalayan TİM, ihracatçılara uluslararası akademik bilgi ve birikimin kapılarının açılmasını sağladı. İşbirliği çerçevesinde ihracatçılar üniversitede eğitimin yanı sıra Ar-Ge, inovasyon ve tasarım alanlarında da işbirlikleri yapılabilecek
 
Michigan Üniversitesi ile TİM’in işbirilğinin önemine değinen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ar-Ge ve inovasyonun son derece önemli olduğunun altını çizerek işbirliğinin bu alanda katkı sağlayacağını kaydetti. Bakan Çağlayan, “Bu işbirliğiyle ticari, ekonomik, dostluk köprüsü kuracağız. Burada attığımız imzalar işbirliği köprümüzün çelik konstrüksüyonu olacak” diyerek anlaşma sonrasında ihracatçının katma değeri yüksek ürünlere yöneleceğine inandığını söyledi. 
 
(ayaktakiler soldan) Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Michigan Lansing Belediye Başkanı Virg Bernero, Chicago Ticaret Ataşesi Sevtap Akgüloğlu. (oturanlar soldan) Prima Civitas Fondation CEO’su Steve Webster, Michigan Ekonomik Kalkınma Kurumu CEO’su Lindsay Eister, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Kuzey Amerika Türk İşbirliği Merkezi CEO’su Nurten Ural işbirliği protokolünü imzaladı.
 
İşbirliği büyük fırsat
Michigan Üniversitesi ile imzalanan protokol ile ABD’nin en seçkin üniversite temsilcileri ve endüstri liderleriyle önemli bir işbirliğine imza atkılarının altını çizen TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de 21. Yüzyılda bilgi toplumunda sanayi ve eğitimin iç içe olduğuna dikkat çekti. Büyükekşi, “Türkiye - ABD iki büyük stratejik ortak. Ancak ticaret ve yatırımda ilişkilerimizi daha da geliştirme ihtiyacımız var. Böyle işbirlikleri bunun gerçekleşmesini sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
 
İşbirliği törenine katılan ABD’li heyet başkanı Michigan Lansing Belediye Başkanı Virg Bernero, “Eğer dünyanın bir başkenti olacak olsaydı, bu İstanbul olurdu” diyerek, işbirliklerinin karşılıklı fayda üzerine olacağını söyledi. 
 
(oturanlar soldan) Lansing Ekonomik İşbirliği Kurumu temsilcisi Ray Dewinkle, Prima Civitas Fondation CEO’su Steve Webster, Michigan Ekonomik Kalkınma Kurumu CEO’su Lindsay Eister, OİB Başkanı Orhan Sabuncu ve Kuzey Amerika Türk İşbirliği Merkezi CEO’su Nurten Ural işbirliği protokolünü imzaladı.
 
Michigan Üniversitesi otomotiv endüstrisine kapılarını açtı
Taşıt Araçları ve Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri ile Türk Amerikan İşadamları Derneğinin protokol imzaladığı Michigan Üniversitesi ile bundan böyle eğitim, Ar-Ge, inovasyon gibi alanlarda işbirlikleri gerçekleştirebilecek. 
 
 
(oturanlar soldan) Lansing Ekonomik İşbirliği Kurumu temsilcisi Ray Dewinkle, Prima Civitas Fondation CEO’su Steve Webster, Michigan Ekonomik Kalkınma Kurumu CEO’su Lindsay Eister, Lansing Belediye Başkanı Virg Bernero, TAYSAD Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu ve Kuzey Amerika Türk İşbirliği Merkezi CEO’su Nurten Ural işbirliği protokolünü imzaladı.
 
TAYSAD Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, üniversite sanayi işbirliğinde önemli bir imza attıklarını hatırlatarak, “Bu anlaşmayla üyelerimize eğitim alanında uluslararası kapıları da açmış bulunuyoruz. Tüm taraflar için kazançlı bir işbirliği olmasını ümit ediyorum” değerlendirmesinde bulundu. OİB Başkanı Orhan Sabuncu ise “Michigan otomotiv endüstrisinde dünyanın kalbi. Buradaki akademik bilgi birikime, deneyime bu işbirliğiyle ulaşabileceğiz. Özellikle Ar-Ge tasarım alanında endüstrimize katkı sağlayacağımızı düşünüyorum” dedi.