JLR, Türk tedarikçilerle bir araya geldi.

JLR, Türk tedarikçilerle bir araya geldi.
05 Kasım 2015, Perşembe 10:58
JAGUAR LAND ROVER, Türk Otomotiv Tedarik Sanayi ile İşbirliğini Hedefliyor!

TAYSAD Küresel Ana Sanayiler ile işbirliğinde gerçekleştirdiği Tedarikçi Günü Organizasyonlarına devam ediyor. 2015 senesinde Amerika’da FORD, FCA, Almanya’da BMW, İsveç’te SCANIA ziyaretlerini gerçekleştiren TAYSAD, Ekim ayında gerçekleştirdiği İngiltere’de yerleşik JAGUAR LAND ROVER ziyareti ile  “Tedarikçi Günü” etkinliklerine bir yenisini daha ekledi.

24 TAYSAD üyesi, İngiltere’nin Gaydon kentinde bulunan JAGUAR LAND ROVER firması genel merkezini ziyaret ederek ikili görüşmelerde bulundu. 2 gün süren temaslarda yetkinliklerini tanıtma fırsatı bulan firmalar, JAGUAR LAND ROVER satın alma ağına ve yeni projelerine dahil olacak adımları attılar. Fuar ortamında gerçekleşen etkinlikte katılımcı firmalar stantlarında ürün numunelerini sergileyerek yaptıkları geliştirme faaliyetlerini ziyaretçilerle paylaşma imkânı buldu. 14 – 15 Ekim 2015 tarihlerinde TAYSAD’ın üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği ‘Tedarikçi Günü’, firma ile 1,5 yıl önce başlatılan çalışmaların geliştirilmesi ve ikinci aşamaya geçilmesine de olanak sağladı.

TAYSAD Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, JLR ile gerçekleşen temasların, Türk tedarik sanayinin Ar-Ge, inovasyon ve üretim yetkinliklerinin tanıtılmasına imkan sağladığını bunun da JLR ile oluşturulan işbirliği için etkili bir adım olacağını belirtti.

TAYSAD’ın ana sanayiler ile gerçekleştirdiği bu tür temaslar sayesinde doğacak işbirlikler ile, Tedarik Sanayisinin ihracatını geliştirmeyi ve buna bağlı olarak sektörün gücünü arttırmayı hedeflediklerini aktardı. Yaptıkları her olumlu temasla hedeflerine biraz daha yaklaştıklarını sözlerine ekledi.

JLR  - Global Satın Alma ve İnsan Kaynakları Genel Direktörü Ian Harnett başta olmak üzere kalabalık bir üst düzey yönetici kadrosunun katıldığı organizasyona T.C. Ekonomi Bakanlığı Londra Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri S. Aytuğ Göksu da katılım gösterdi.

JLR  - Global Satın Alma ve İnsan Kaynakları Genel Direktörü Ian Harnett’in yaptığı sunumla başlayan programda JLR’ın global satınalma ağında  Türkiye’nin önemli bir sıralamada konumlanmasını arzu ettiklerinin üzeri önemle çizildi.  JLR Satın Alma Grubunun katıldığı ön bilgilendirme sunumlarında, T.C. Ekonomi Bakanlığı Londra Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri S. Aytuğ Göksu ve TAYSAD Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu da sırasıyla birer konuşma yaptı. Londra Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri S. Aytuğ Göksu, JLR ve Türk firmalarını müşavirlik bilgilendirme hizmetinden yararlanmaya davet ederken, TAYSAD Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu katılımcılara Türk Tedarik Sanayinin üretim yetenekleri ve kapasitesi hakkında bilgi verdi, TAYSAD’ ın yürütmekte olduğu sosyal çalışmalardan örnekleri  aktardı.

Katılımcılar, JLR’ın ilgisinden memnun

Ziyaretin ilk günü açılışı, kalabalık bir üst düzey yönetici kadrosu ile JLR’ın Türk firmaların standlarına gerçekleştirdiği ziyaret ile başladı. JLR  - Global Satın Alma ve İnsan Kaynakları Genel Direktörü Ian Harnett’in önderliğinde yapılan ziyaretlerde kurulan stantlar tek tek gezilerek yetkili isimlerden bilgi alındı. İlgili VIP turda katılımcı firmalar, stantlarında hem ürün numunelerini sergileme hem de yaptıkları geliştirme faaliyetlerini video sunumu ile ziyaretçileriyle paylaşma imkânı buldu. Beraberce yenilen akşam yemeği Türk katılımcılara JLR üst yönetimi ile birebir tanışma ve görüşme imkanı yarattı.

Türk firmalar ikinci gün hedef odaklı gerçekleştirilen ikili toplantıların firmanın ciddiyet ve özenini gösterdiğini ve bundan duydukları memnuniyeti aktardı. Farklı satınalma uzmanlarıyla çok sayıda görüşme yapan Türk firmalar JLR yetkililerinin, ziyaret öncesi gönderilen firma bilgilerini incelemiş olduklarını ve görüşmelerin hedef odaklı yapıldığını belirtti. JLR’ın 140’ın üzerinde satın alma çalışanının katıldığı ziyarette, katılımcı firmalarla ilgili ürün grupları hakkında bire bir detaylı görüşmeler yapıldı.

İngiltere'de ortaya çıkan bir başarı öyküsü

2008'den bu yana Tata Motors ailesinin bir üyesi olan JLR’ın , İngiltere içerisinde biri motor üretimi olmak üzere 4 üretim tesisi ve 2 mühendislik merkezi bulunmakta.

JLR; 170 ülkeye olan satış ağı, 34.000’i İngilterede yerleşik 36.000 kişiden oluşan çalışanı, Çin, Brezilya, Hindistan’da bulunan yurtdışı üretim tesisleri, ihracat oranı ve Ar-Ge’ye gerçekleştirdiği yatırımlar ile İngiltere’nin üretim sektöründeki en başarılı ve dinamik oyuncularından. Çalışanlarına yaptığı yatırıma büyük önem veren firma her geçen yıl sağladığı istihdam ile İngiliz otomotiv sektörü için geleceğin temellerini atacak çalışanlar yaratma arzusunda. Araştırma, geliştirme ve mühendisliğe büyük yatırımlar yapan firmanın Türk üreticilerden beklentisi de aynı doğrultuda.

** TAYSAD 2014 yılında Jaguar Land Rover’ın Çin’de yerleşik üretim tesisini de ziyaret etmiş satınalma bölümü üst düzey yetkililerinden firma ve planları ile ilgili bilgi edinmiştir. Yapılan ziyaret ve görüşmeler ile TAYSAD, Çin’de üretim yapan üye firmalarının da JLR’ın satınalma ağına dahil olması yönünde temaslarda bulunmuş, işbirliği ortamının değerlendirilmesine de olanak sağlamıştır.