MAN Yan Sanayi Toplantısı 6 Eylül 2011 günü Ankara Büyük Anadolu Hotel’de gerçekleştirildi.

MAN Yan Sanayi Toplantısı 6 Eylül 2011 günü Ankara Büyük Anadolu Hotel’de gerçekleştirildi.
11 Kasım 2013, Pazartesi 03:59
100’ün üzerinde firmadan yaklaşık 250 kişinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren MAN Türkiye A.Ş. Yürütme Kurulu Başkanı Münür YAVUZ sunumunda 1966 yılından bu yana faaliyette olan MAN Türkiye A.Ş.’nin, bugün 1.560 kişi istihdamı ile MAN’ın en büyük ve kompakt otobüs fabrikası ünvanını taşıdığını belirtti.

100’ün üzerinde firmadan yaklaşık 250 kişinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren MAN Türkiye A.Ş. Yürütme Kurulu Başkanı Münür YAVUZ sunumunda 1966 yılından bu yana faaliyette olan MAN Türkiye A.Ş.’nin, bugün 1.560 kişi istihdamı ile MAN’ın en büyük ve kompakt otobüs fabrikası ünvanını taşıdığını belirtti. Türkiye’deki operasyonları, üretim, ihracat ve kapasite konuları hakkında 2010 yılı bilgilerini veren YAVUZ, 2011 yılındaki gelişmeleri de aktardı. 2010 yılında 1.086 otobüs ürettiklerini belirten YAVUZ 2011 yılında 1.600 civarında bir üretim adedine ulaşacaklarını ifade etti.
 
YAVUZ konuşmasında “Yan sanayi toplantıları vesilesi ile bizim için son derece önemli olan yan sanayici dostlarımızla bir araya geliyoruz. 41 ülkeye ihracat yapan dev bir kuruluş olarak yan sanayicilerimizle, fırsatlarımız ve beklentilerimiz konusunda fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakalıyoruz. Bu konu bizler için çok önemli. Tedarik ettiğimiz malzemeler konusunda yan sanayicilerimizden ciddi oranda destek bekliyoruz” dedi. 
 
 
 
MAN Grup Merkez Satınalma Kıdemli Başkan Yardımcısı Björn CARLSSON, MAN Grup hakkında genel bilgiler verdi. 14,7 milyar Euro cirosu ve 47.700 çalışanı olan grubun 2011 yılı gelişmeleri ve firmanın BRIC ülkelerindeki öngördüğü stratejileri paylaştı. Türkiye’nin MAN için son derece önemli bir ülke olduğuna dikkat çeken CARLSSON, MAN’ın bu günlere gelmesinde yan sanayicilerinin de katkısı olduğunu belirtti.
 
 
MAN Grup Merkez Satınalma Kıdemli Başkan Yardımcısı Björn CARLSSON
 
Otobüs Merkez Satınalma Başkan Yardımcısı Lutz ZIEGLER gerçekleştirdiği sunumda MAN’ın otobüs bölümü hakkında bilgiler verdi. Türkiye’nin Şili, Meksika, Arjantin, Güney Afrika ve Endonezya ile birlikte gelişmekte olan pazarlar arasında yer aldığını belirtti.
 
  
MAN Otobüs Merkez Satınalma Başkan Yardımcısı Lutz ZIEGLER
 
MAN Türkiye Satınalma Grup Direktörü Aslan ÇEP gerçekleştirdiği konuşmasında ana ve yan sanayi işbirliğinin öneminden bahsederek, bu işbirliği nedeniyle yan sanayicilere teşekkür etti; bu verimli işbirliğinin artarak partner seviyesinde sürdürülmesini istediklerini belirtti.
 
  
MAN Türkiye Satınalma Grup Direktörü Aslan ÇEP
 
Giriş Kalite Kontrol Müdürü Tolga EKERÖZ, Lojistik Grup Müdürü Ufuk DOĞRUSÖZ, Teknik Bölüm Müdürü Bahadır HIZLAN, Boyahane Müdürü Anıl ÖZBEK gerçekleştirdikleri sunumlarda gerçekleştirilen çalışmalar, yan sanayicilerden beklentiler ve hedefler hakkında bilgiler verdiler. 
 
Yönetim Kurulu Başkanımız Celal KAYA gerçekleştirdiği konuşmasında sanayimizin ihracat, üretim ve satış bilgilerini paylaştı. Sanayimizin özellikle binek araç, motor ve şanzıman grubu ithalatları nedeniyle ilk 8 ayda 2,3 milyar USD dış ticaret açığı verdiğini belirten KAYA, Ekonomi Bakanlığı ile gerçekleştirilen Girdi Tedarik Stratejisi hakkında bilgiler verdi.
 
 
TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanımız Celal KAYA
 
Üyelerimizin Ar-Ge Merkezi kurma çalışmaları hakkındaki gelişmeleri aktaran KAYA, Türk Otomotiv Yan Sanayisinin gelecekte de güçlü bir şekilde faaliyetlerini sürdürebilmesi ve rekabetçiliğini koruyabilmesi için co-design faaliyetlerini arttırması, sadece yurtiçindeki değil yurtdışındaki projelerde daha çok rol alması gerekliliğinden bahsetti. Bunun da yolunun patent, faydalı model ve endüstriyel ürün tasarım tescili sayılarının arttırılmasından geçtiğini belirtti. 
 
Otomotiv sektörünün makro düzeyde ihtiyacı olan; kötü yol pisti, rüzgar tüneli, devrilme ve çarpma testleri ile ilgili olarak TSE Başkanlığı’nca başlatılan yatırım çalışmalarının 2014 yılına kadar tamamlanacağını umduğunu belirten KAYA, ilk defa gerçekleştirilen MAN Yan Sanayi Günü’nde verilen bilgilerin çok değerli olduğunu, toplantının önümüzdeki senelerde de tekrar edilmesinden memnuniyet duyacağını ifade etti. 
 
Yan Sanayimizin küresel faaliyetlerini arttırmak doğrultusunda MAN ile yapılabilecek her türlü işbirliğine hazır olunduğunu belirten KAYA, MAN’ın Türkiye’de otobüs üretimi yanında kamyon üretimi de gerçekleştirmesi yönünde temennilerini MAN’ın üst düzey yöneticilerine ilettti. 
 
 
 
Toplantıda Yan Sanayi firmalarına belirli konularda başarı ödülleri verildi. Bu konular ve ödül alan firmalar;
 
Kalite – Kansai Altan
Maliyet – Turna Ahşap
Sevkiyat Güvenirliliği – Aurora
Proje Yönetimi – Bozankaya
 
şeklindedir.
 
  
MAN üst düzey yöneticileri ödül alan firmaların temsilcileri ile
 
Ödül törenini takiben gerçekleştirilen öğle yemeği ve fabrika ziyareti ile MAN Yan Sanayi Günü sona erdi.