OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri Atölyesi Açıldı

OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri Atölyesi Açıldı
11 Kasım 2013, Pazartesi 03:11
Tefrişadı derneğimiz tarafından gerçekleştirilen Otomotiv Endüstrisi İhracatçı Birliği (OİB) Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri Atölyesi eğitim ve öğretime açıldı.

Tefrişadı derneğimiz tarafından gerçekleştirilen Otomotiv Endüstrisi İhracatçı Birliği (OİB) Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri Atölyesi eğitim ve öğretime açıldı. 
 
2010 – 2011 yılı eğitim ve öğretim döneminde faaliyete geçen OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin Bilişim Teknolojileri Atölyesi açılış töreni 23 Eylül 2011 tarihinde gerçekleşti. Törene OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan SABUNCU ve Yönetim Kurulu Üyeleri Müfit KARADEMİRLER ve Hakan DOĞU, Yönetim Kurulu Başkanımız Celal KAYA ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz Dr. Mehmet DUDAROĞLU, Gökhan TUNÇDÖKEN ve Aptullah SANER ile birlikte Bursalı sanayiciler ve okul öğrencileri katıldı. 
 
Lise Müdürü Uğur NİKBAY açılış konuşmasında 2010-2011 döneminde eğitime başlayan okulda ilk yıl 180 öğrenci ile öğretime başladıkları bu sene ise 178 öğrencinin kesin kayıt yaptırdıkları belirtti. Lisenin faaliyete başlangıcından bu güne desteklerini esirgemeyen OİB yetkilileri ve yardımda bulunan kuruluşlara teşekkürlerini iletti.
 
 
OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan SABUNCU 
 
OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan SABUNCU konuşmasında sosyal sorumluluk olarak gerçekleştirdikleri ve TBMM tarafından 2010 yılında Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görülen bu projenin sektördeki eksiklikleri tamamlama konusunda önemli rol üstleneceğini kaydetti. Otomotiv sektörünün kalbinde OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin Bursalı sanayicilerin ilgisini yoğun bir biçimde çektiğini hatırlatan SABUNCU, sektöre fayda sağlayacak bireylerin yetişmesi için birçok firmaya bugüne kadar sağladıkları destekler için teşekkür etti. OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi atölyelerine bugüne kadar, TAYSAD’ın yanı sıra, Tofaş, Bosch A.Ş., Bosch Rexroth, Karsan, Coşkunöz, Oyak Renault, Ford, Martur ve Valeo tarafından destek sağlandığını belirtti. SABUNCU, Başkanımıza da özellikle teşekkürlerini ileterek, desteklerin devamını talep etti. 
 
 
Yönetim Kurulu Başkanımız Celal KAYA 
 
Başkanımız Celal KAYA konuşmasında, Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden mezun olarak üniversite öğrenimini tamamlayan öğrencilerin otomotiv sektöründe işlerinin hazır olduğunu ifade etti. Sektörün kendi elemanını yetiştirmede OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin sanayiciye büyük katkı sağlayacağını kaydeden Başkanımız, sektörün gereksinimlerini karşılayacak bireylerin bu okuldan çıkacağından emin olduğunu, Türkiye’de bir ilk olan bu okula katkılarının devam edeceğini sözlerine ekledi. 
 
Konuşmaların ardından Bilişim Teknolojileri Atölyesi eğitim ve öğretime açıldı. 
 
    
Bilişim Teknolojileri Atölyesi hakkında bilgiler alındı             Bilişim Teknolojileri Atölyesi öğrencileriyle birlikte
 
 
 
 
 
Açılıştan sonra okul gezilerek yetkililerden bilgiler alındı. 
 
 
Okul gezisi esnasında bilgiler alındı 
 
24 derslik, 720 öğrenci kapasitesi ile hizmet veren okulda 300 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunun yanısıra 720 kişilik kapalı spor salonu, 540 kişilik konferans salonu, açık hava amfi tiyatro ve yemekhane bulunmaktadır.