TAYSAD ‘İş Mükemmelliği’ sağlayacak...

TAYSAD ‘İş Mükemmelliği’ sağlayacak...
22 Temmuz 2014, Salı 01:36
Otomotiv yan sanayide başta rakip ülkeler olmak üzere rekabette avantaj sağlayabilmek için ‘3. Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Projesi’ başladı.

Taşıt Araçları Yan Sanayiciler Derneği’nin (TAYSAD) başlattığı projeye 15 otomotiv yan sanayi firması katılıyor. ‘İş Mükemmelliği’ hedefiyle düzenlenecek eğitimlerle firmalar yatırımın geri dönüşümünü maksimize ederek, kalitesizlik maliyetlerinde iyileşme sağlayacak.

 

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği’nin (TAYSAD) Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle rekabet avantajı için yürüttüğü ‘Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi’ (URGE) projesinin üçüncüsü başladı. ‘İş Mükemmelliği’ hedefiyle başlayan projede TAYSAD üyeleri için uygulanacak eğitim programlarıyla otomotiv yan sanayide rekabet avantajı sağlanabilecek. 

Projeye katılacak 15 TAYSAD üyesine danışmanlık hizmeti verecek olan İdeal Koç firmasınca 22 başlıkta 1.5 yıl sürecek eğitim ve her eğitime özel düzenlenecek uygulamalar gerçekleştirilecek. Projeyi başarıyla tamamlayan firmalar, küresel piyasa koşullarında daha güçlü, esnek ve dayanıklı yapıda rekabet yapılabilecek. Tedarik zincirinde elde edilen kazançlarla gerek mevcut yatırımların, gerekse gelecek yatırımların geri dönüşümü maksimize edebilecek. Kalitesizlik maliyetinde azalma, stok devir oranında artış, proje yönetiminde ve iş güvenliğinde iyileşme sağlanabilecek. 

Ekonomi Bakanlığı’ndan yüzde 75 destek

Ekonomi Bakanlığı’nın yüzde 75 desteğiyle başlayan İş Mükemmelliği projesini değerlendiren TAYSAD Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, 15 üye firmanın seçilerek programa dahil edildiğini söyledi. Dudaroğlu, “İş Mükemmelliği’ projesi, TAYSAD olarak yürüttüğümüz üçüncü URGE projesi. Ekonomi Bakanlığı’nın desteği ile hayata geçirilen bu ve benzeri projelerin, ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında önemli bir adım olduğuna inanıyoruz. URGE projelerinden daha çok üyemizin faydalanması için yeni projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Örnek proje

Faaliyetleriyle emeklerinin karşılığını almanın gurunu yaşadıklarını belirten TAYSAD Başkan Vekili Alper Kanca da projenin çok önemli ve kalite konusunda daima ileriye giden Türkiye’nin hedefinin çok daha büyük olduğunu kaydetti. Kanca, TAYSAD’ın yürütmekte olduğu URGE projelerinin örnek gösterildiğini ve ileride yeni firmalar ile benzer projelerin hayata geçirileceğini vurguladı.