TAYSAD-AMADA MIYACHI Teknoloji Günü

TAYSAD-AMADA MIYACHI Teknoloji Günü
09 Şubat 2015, Pazartesi 11:55
TAYSAD TEKNOLOJİ GÜNLERİ 2015'e "Kaynak Teknolojileri" ile başlangıç yaptı.Tedarik Sanayinin yanı sıra Ana Sanayinin de katılımı olduğu etkinliğe sektörden 100’ü aşkın kişi katılım gösterdi.

TAYSAD’ın 2013 yılında başlatmış olduğu Teknoloji Günleri’nin üçüncüsü olan “Kaynak Teknolojileri Günü”, 28 Ocak 2015 tarihinde TAYSAD Merkezinde gerçekleştirildi. Tedarik Sanayinin yanı sıra  Ana Sanayinin de katılımı olduğu etkinliğe sektörden 100’ü aşkın kişi katılım gösterdi. 

Açılışta konuşan TAYSAD Genel Koordinatörü Süheyl Baybalı, TAYSAD’ın alanında uzman enstitü, üniversite ve küresel firmalarla işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği Teknoloji Günlerinin önemine değinirken, TAYSAD’ın bu etkinlikler ile hedefinin; güncel teknoloji ve trendleri takip ederken seçilen başlıklardaki spesifik teknolojilerin sektördeki ilgilileri ile buluşturulması olduğunu katılımcılara aktardı.

Malzeme birleştirme teknolojilerinde uzman Japon firma Amada Miyachi ile işbirliğinde gerçekleştirilen etkinliğe firmanın İngiltere, Hollanda ve Macaristan merkezlerinden 6 uzman katılım gösterdi.

Açılışını Amada Miyachi İngiltere Ofisi İş Geliştirme Müdürü Micheal Garry’nin yaptığı etkinlikte, ilk sunum firmanın Hollanda merkezinden Lazer Destek Uzmanı David Van Der Wall’in “Lazer Teknolojileri ve Otomotiv Endüstrisindeki Uygulamaları” üzerine yapıldı.  İlgili teknolojilere yönelik  çözümlerin  video görüntüleri ile de desteklenerek sunulduğu bölümde lazer kaynak ve lazer markalama üzerine bilgilendirme yapıldı.

Direnç Kaynağı Destek Uzmanı  Robert Vermeulen’in gerçekleştirdiği ikinci sunumda direnç kaynağı teknolojisi ve teorilerine ilişkin bilginin yanı sıra otomotiv sektöründe bu teknolojinin uygulamalarına ilişkin açıklamalar da yer aldı. İlgili bölüm, direnç kaynağına ilişkin uygulamalar, hatalara yönelik çözümler, ayrıca prosesin otomasyonunu da  içerir video görüntüleri ile desteklenerek katılımcılara sunuldu.  

Etkinliğin öğleden sonraki kısmında Sıcak Çubukla Lehimleme (Hot Bar Soldering) & ACF ile Birleştirme (ACF Bonding) Uzmanı Jan-Bart Picovet sunumunda Thermode birleştirme teknolojileri ve otomotiv endüstrisindeki uygulamalarını anlattı. İlgili bölümde ACF ve Sıcak mühürleme ile yapıştırma konularında bilgi verildi ayrıca ilgili birleştirme teknolojilerinin otomotiv sektöründeki kullanım alanları anlatıldı.  

Toplantıda malzeme birleştirme teknolojilerinin yanı sıra firmanın Lazer Kesim konusunda sunduğu teknolojiler Amada Miyachi İstanbul merkezi yöneticisi Gürcan Karımca tarafından anlatıldı.

Katılımcılarla yapılan soru cevap ve ikili görüşmeler ile detaylandırılan etkinliğin ikinci bölümü makine başında uygulamaların olduğu paralel oturumlar şeklinde gerçekleştirildi.  Lazer Markalama - Lazer Kaynak Gösterimi ve Uygulama, AWS Direnç Kaynağı Gösterimi  ve Uygulama, ACF ile Birleştirme Gösterimi  ve Uygulama içeriğinde gerçekleştirilen oturumlarda, prosesler ekipmanları ile birebir işlem yapılarak anlatıldı. Oturumlara kendi parçalarını getiren katılımcılar sorularına yönelik cevapları uygulamalar eşliğinde uzmanlar aracılığı ile elde etti.