TAYSAD, İzmir’de üyeleriyle buluştu.

TAYSAD, İzmir’de üyeleriyle buluştu.
03 Kasım 2014, Pazartesi 09:13
Otomotiv Yan Sanayi ‘4. Sanayi Devrimi’ne hazırlanıyor

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), İzmir’de bir araya geldiği üyelerini bilgilendirerek geleceğe hazırlanmalarını istedi. 

 

TAYSAD Başkanvekili Alper Kanca, “Çağımızın yeni endüstriyel vizyonu olan dördüncü sanayi devrimi gerçekleşmektedir. Bu gelişmeleri hepinizin yakından takip etmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

 

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), otomotiv endüstrisinin gelişimiyle ilgili üyelerini bilgilendirmek, global olarak son trendleri ve beklentileri üyeleriyle paylaşmak ve yeni stratejiler oluşturmak için düzenlediği üye bilgilendirme toplantılarına İzmir’de devam etti.

Ege bölgesinde faaliyette bulunan üyeleriyle İzmir’de buluşan TAYSAD, üretim ve pazar verilerindeki negatif gelişmelere rağmen sektörün önünü ihracatın açtığına dikkat çekti. TAYSAD Başkanvekili Alper Kanca, bu yıl ihracatta hedefin üzerine çıkılarak 23 milyar dolarlık dış satış beklendiğini vurguladı. 

 

Fraunhofer Enstitüleri işbirliği

Küresel anlamda araç üretiminde 2017 sonunda 100 milyon adedin aşılacağının öngörüldüğüne işaret eden Kanca, “Çağımızın yeni endüstriyel vizyonu olan dördüncü sanayi devrimi gerçekleşmektedir. Endüstri 4.0 olarak ifade edilen bu çalışmada Almanya yönlendirilen değil, yönlendiren konumda olmak için yoğun çaba göstermektedir. Bildiğiniz üzere bu alanda da çalışmalarda bulunan Alman Fraunhofer Enstitüleri ile uzun bir süredir işbirliği içindeyiz. Bu işbirliğiyle birlikte gelişmeleri hepinizin yakından takip etmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

Kanca, rekabet gücüne göre 2014 yılında 144 ülke arasında bir basamak gerileyerek 45. sırada yer alan Türkiye’nin buna göre ‘Verimlilikten, İnovasyon Odağına Geçiş Ülkeleri’ arasındaki konumunu koruduğunu ve bu nedenle Ar-Ge ve inovasyondan vazgeçmemesi gerektiğinin üzerinde durdu.

TAYSAD’ın İzmir üye toplantısına TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi Temsilcisi Serhat Melik ile Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Semra Sevinç konuk konuşmacı olarak yer aldı. Melik, TAYSAD üyelerini ‘HORIZON 2020’ programıyla ilgili bilgilendirirken, Sevinç de sanayide sürdürülebilirlik üzerine tüyolar verdi.