TAYSAD, SCHAEFFLER Üretim Tesislerinde!

TAYSAD, SCHAEFFLER Üretim Tesislerinde!
08 Mart 2016, Salı 08:55
SCHAEFFLER, Türk Otomotiv Tedarik Sanayi ile Uzun Dönem İşbirliğini Hedefliyor!

TAYSAD Küresel Ana Sanayiler ile işbirliğinde gerçekleştirdiği Tedarikçi Günü Organizasyonlarına 2016 yılında yine küresel ölçekte alanında önemli TIER 1 firmalar ile devam ediyor.

2 – 3 Şubat 2016 tarihinde 22 TAYSAD üyesi firma, Almanya’nın Bühl kentinde bulunan SCHAEFFLER firması LuK markasının genel merkezini ziyaret ederek ikili görüşmelerde bulundu. 40 kişiden oluşan TAYSAD heyeti 2 gün süren temaslarda yetkinliklerini tanıtma fırsatının yanı sıra, SCHAEFFLER satın alma ağına ve yeni projelerine dahil olacak adımları da attılar. TAYSAD’ın üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği ‘Tedarikçi Günü’, firma ile 2014 yılında Türkiye’de başlatılan çalışmaların geliştirilmesi ve ikinci aşamaya geçilmesine de olanak sağladı.

SCHAEFFLER’den kalabalık bir üst düzey yönetici kadrosunun katıldığı organizasyona T.C. Ekonomi Bakanlığı, İhracat  Genel Müdürlüğü, Makine, Otomotiv, Elektrik-Elektronik Ürünler Dairesi Dış Ticaret Uzmanları Serdar Afşar ve Nevra Genç ve  SCHAEFFLER Türkiye Genel Müdürü Mehmet Onur Karahan da katılım gösterdi.

SCHAEFFLER Satın Alma Sorumlusu Frank Zimmermann’in yaptığı açılış konuşması ile başlayan program, SCHAEFFLER Otomotiv Satın Alma Direktörü Dr. Florian Schupp’un detaylı firma tanıtım sunumu ile devam etti. SCHAEFFLER firma yönetimi, tarihçesi ve grup firmaları hakkında bilgi aktaran Dr. Florian Schupp’un sunumunda lokalizasyon ve global tedarik ağı ile ilgili konulara değinildi.  SCHAEFFLER olarak uzun dönemli iş ilişkilerini benimsediklerini ve bunun önemine inandıklarını belirten Dr. Schupp, SCHAEFFLER’in global satın alma ağında  Türkiye’nin önemli bir sıralamada konumlanmasını arzu ettiklerinin üzerini önemle çizdi.  SCHAEFFLER satın alma grubunun katıldığı ön bilgilendirme sunumlarında, T.C. Ekonomi Bakanlığı, İhracat  Genel Müdürlüğü, Makine, Otomotiv, Elektrik-Elektronik Ürünler Dairesi Dış Ticaret Uzmanı Serdar Afşar ve TAYSAD Genel Koordinatörü Süheyl Baybalı da sırasıyla birer konuşma yaptı. Serdar Afşar, SCHAEFFLER ile 2016 yılı başında gerçekleşen bu etkinliğin küresel TIER 1 firmalar ile yurt dışında TAYSAD’ın başlattığı ilk organizasyon olmasını vurgularken, TAYSAD Genel Koordinatörü Süheyl Baybalı, katılımcılara Türk Tedarik Sanayinin üretim yetenekleri ve kapasitesi hakkında bilgi verdi. TAYSAD’ ın yürütmekte olduğu sosyal çalışmalardan örnekler de aktardı.

Program sırasıyla satın alma yetkilileri Dr. Heiko Wöhner’in lojistik hakkında yaptığı ve Matthias Renz’in SCHAEFFLER kalite politikasını anlattığı sunumlar ile devam etti.

Beraberce yenilen akşam yemeği Türk katılımcılara SCHAEFFLER üst yönetimi ile birebir tanışma ve görüşme imkanı yarattı.

Ziyaretin ikinci gününde yapılan birebir görüşmelerde Türk firmaları, hedef odaklı gerçekleştirilen sözkonusu toplantıların firmanın ciddiyet ve özenini gösterdiğini ve bundan duydukları memnuniyeti aktardı. Ürün guruplarının ilgili satın alma uzmanlarıyla görüşme yapan Türk firmaları SCHAEFFLER yetkililerinin, ziyaret öncesi gönderilen firma bilgilerinin kendileri için inceleme fırsatı yarattığını ve dolayısıyla görüşmelerin hedef odaklı yapıldığını belirtti. İlgili toplantılarda katılımcı firmalar, kendilerine ayrılmış özel toplantı odalarında ürün yetkililerine hem ürün numunelerini tanıtma hem de yaptıkları geliştirme faaliyetlerini detaylı olarak paylaşma imkânı buldu.

Schaeffler Hakkında:

Schaeffler Grubu, sunmuş olduğu yüksek kalite, üstün teknoloji ve güçlü yenilikçi yaklaşımı ile otomotiv ve sanayi için küresel çapta lider bir tedarikçi konumundadır. Schaeffler Grubu, birçok endüstriyel uygulamada kullanılan rulmanlı yatak ve lineer sistem ürünlerinin yanı sıra motor, şanzıman, şasi uygulamalarındaki yüksek hassasiyetli bileşenleri ve sistemleri ile birlikte “Gelecek için Mobilite” konseptine çözüm odaklı büyük katkılar sağlamaktadır. 2014 yılında yaklaşık 12,1 milyar Euro’luk satış gerçekleştiren Schaeffler, dünya çapında 84.000’den fazla çalışanı ile Avrupa’nın en büyük aile şirketlerinden biridir. 50 ülkede bulunan yaklaşık 170 konumu ile üretim tesisleri, Ar & Ge merkezleri ve satış şirketlerinden oluşan dünya çapında bir ağa sahiptir.

Schaeffler Türkiye Hakkında:

Schaeffler Grubu, Türkiye’deki faaliyetlerine 1986 yılında kurulan INA Rulmanları Tic. Ltd. Şti ve aynı yıl kurulan FAG Rulmanları Türkiye irtibat ofisi ile başlamıştır. 2002 yılında FAG‘ın Schaeffler Grubu bünyesine katılımıyla, iki firma faaliyetlerini ortak olarak sürdürmeye başlamış ve şirket unvanı 2007 yılında Schaeffler Rulmanları Tic. Ltd. Şti. olarak değiştirilmiştir. Türkiye’nin otomotiv pazarındaki gücüne ve yakın gelecekte bu gücünü daha da artıracağına inanan firma, geliştirme aşamasından seri üretime kadar tüm safhalarda müşterilerine ihtiyaçlarına yönelik doğru teknolojileri sunarak tasarım, mühendislik hesaplamaları ve test konularında desteklemektedir.

www.schaeffler.com.tr

Twitter @schaefflergroup