TAYSAD, Volkswagen Grup Rusya’daydı.

TAYSAD, Volkswagen Grup Rusya’daydı.
23 Aralık 2014, Salı 03:07
T.C. Ekonomi Bakanlığı desteğinde Sektörel Ticaret Heyeti olarak Rusya’da yerleşik Volkswagen’ı ziyaret eden 12 TAYSAD üyesi firma, 2 gün süren temaslarını başarıyla tamamladı.

TAYSAD, Üyeleri ile Volkswagen Grup Rusya’daydı.

T.C. Ekonomi Bakanlığı desteğinde Sektörel Ticaret Heyeti olarak Rusya’da yerleşik Volkswagen’ı ziyaret eden 12 TAYSAD üyesi firma, 2 gün süren temaslarını başarıyla tamamladı.

TAYSAD tarafından Volkswagen Türkiye Satın alma ofisi ile yürütülen görüşmeler ve Volkswagen Kaluga tarafından yapılan ön çalışma neticesinde, Volkswagen Grup Rus firması, 1-3 Aralık 2014 tarihinde merkezi Kaluga’da bulunan yerleşkesinde ziyaret edildi. 2 gün süren ziyarete katılan 12 TAYSAD üyesi firmadan 23 kişi VW Rusya’yı tanımanın yanı sıra, satın alma grubuyla yaptıkları görüşmelerde firmanın satın alma ağına dâhil olacak adımları attılar.

TAYSAD’ın üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği üst düzey ziyaret, aynı zamanda Ekonomi Bakanlığının 2011/1 Tebliği kapsamında yer alan Sektörel Ticaret Heyeti  Programı kapsamında da destek gördü.

Volkswagen Rusya, Türk Otomotiv Tedarik Sanayi ile İşbirliğini Artırmayı Hedefliyor.

Heyetin Volkswagen Kaluga’daki ilk günü, Volkswagen Grup Rus Satın alma Bölümü Yeni Ürünler Departmanı Başkanı Ksenia Komyagina’nın konuşmasıyla açıldı. Komyagina  gerçekleştirdiği detaylı firma sunumunda, Volkswagen’in Rusya’daki konumu, sektörel verileri ve satın alma  stratejisi hakkında bilgi aktarımında bulundu. Komyagina, firma olarak parça alımı pazarlarını geliştirmeyi hedeflediklerini ve TAYSAD üyesi Türk otomotiv tedarik sanayi kuruluşlarıyla gerçekleştirilen bu organizasyonun, tarafların birbirlerini daha iyi tanımaları ve geleceğe yönelik işbirliği olanaklarını görüşmeleri için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Türkiye pazarı ve tedarikçi analizi hakkındaki çalışmaların bu sene başından itibaren yoğunlaştırıldığının altını çizen Volkswagen, ilgili aşamada TAYSAD’ı tüm süreçlerde destek alabilecekleri ciddi bir paydaş olarak gördüklerini belirtti.  

VW Rusya’nın lokalizasyon hedeflerinin üzerini özellikle çizen Komyagina, bu hedeflerin gerçekleştirilmesinde Rusya’ya yatırım yapacak Türk otomotiv tedarik sanayi firmalarına ihtiyaç duyduklarını belirtti.

TAYSAD Genel Koordinatörü Süheyl Baybalı, sunumunda TAYSAD ve üyelerinin yetenek ve gücü  hakkında  açıklamalarda bulunurken sektör ile ilgili istatistiksel verileri aktardı. Türkiye’nin otomotiv sektöründeki yatırım ve teşvik olanakları hakkında da bilgi aktarımında Baybalı, VW’nin  firma olarak Türkiye’nin yatırım ortamından yararlanması gerekliliğinin üzerini çizdi.

Genel Koordinatör Baybalı, VW Grup Rusya işbirliğinde gerçekleştirilen bu organizasyonun otomotiv tedarik sanayi firmaları için Volkswagen firması ile oluşturulan işbirliklerinin artırılmasında önemli bir adım olacağına inandıklarını belirtti.

Volkswagen Türkiye Ofisi Başkanı Özlem Kaymak ise gerçekleştirdiği sunumunda; Türkiye ofisi olarak Türkiye’nin büyük bir potansiyele sahip olduğuna inandıklarını ve bu potansiyeli Türk tedarikçileri ile gerçekleştirilecek işbirliği ile ortaya çıkaracaklarını ifade etti. Volkswagen Türkiye Satın alma ofisinden beş kişinin katıldığı organizasyonda Satın alma ofisi yetkilileri firmaların birebir görüşmelerinde bulunarak süreci takip etti.

Yapılan sunumların ardından tarafların birbirlerini daha iyi tanımaları ve yeni işbirliği olanaklarını irdelemeleri amacıyla ikili görüşmelere geçildi. Görüşmeler ilgili ürün gurubuna yönelik olarak belirlenen satınalma yetkililerinin katılımıyla gerçekleştiğinden sonuç odaklıydı ve verim sağladı.

İkili görüşmelerin ardından,  heyet ve Volkswagen Kaluga üst yönetimi networking amaçlı akşam yemeğinde yeniden bir araya geldi. Yemeğe aynı zamanda Volkswagen Grup Rus Satın alma Başkanı Frank Haase’de katılım gösterdi.

Ertesi gün heyet rehber eşliğinde Volkswagen fabrika ziyaretinde bulundu.

Toplamda 3 gün süren bu organizasyona Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Ar-Ge Daire Başkanı Üstün Alan ve MAN Türkiye Satın alma Müdürü Eda Özer de katılımlarıyla destek verdi.  

 

Volkswagen Grup Rus, Kaluga

Yatırım:            €774 Mio Proje;
                                       €570 Mio Fabrika
                                       €95 Mio Sac Metal Fabrika

Kapasite:          CKD* : 225.000 araç/yıl

                        SKD**:   45.000 araç/yıl

Personel:           5.306 Çalışan (2014 Ağustos)

Üretim:              500 araç/ 3 vardiya

  •           Volkswagen Tiguan (SOP 2009)
  •           Volkswagen Polo (SOP 2010)
  •           ŠKODA Rapid (SOP 2014)

 

Volkswagen Kaluga Motor Fabrikası

Yatırım:             €250 Mio

SOP:                 2015

Kapasite:           600 motor/gün

Personel:           >400 Çalışan (2015)

 

Volkswagen Group Rus N. Novgorod

Kapasite:           CKD: 132.000 araç/yıl

Yatırım :            €355 Mio. / €85 Mio Üretim(GAZ)

Personel:            >3,000 Çalışan GAZ (2014)

                          321 Çalışan Volkswagen Grup Rus

Üretim:               2 vardiya (2014)