TAYSAD'ın ABD temasları...

TAYSAD'ın ABD temasları...
16 Haziran 2014, Pazartesi 03:49
TAYSAD, ABD’de otomotivin merkezi Detroit ile birlikte birçok eyalette ikili temaslarda bulundu ve işbirliği ve yatırım ortamını değerlendirdi.

Otomotivde Avrupa’daki başarı TAYSAD’ı ABD’ye taşıdı.

 

TAYSAD Genel Koordinatörü Süheyl Baybalı, Avrupa’daki başarılarının ABD’de de görüldüğünü ve bölgedeki mevcut pazarlarını geliştirme fırsatı verdiğini söyledi.

 

Küresel anlamda etkinliğini artırmak isteyen Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), son yıllarda artırdığı yurtdışı temaslarına ABD’de devam etti. TAYSAD, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) ile ABD’de başta Chrysler ve iş makineleri devi John Deere ile birlikte 40 farklı kurum ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi. TAYSAD Genel Koordinatörü Süheyl Baybalı, “Avrupa’da ana sanayi firmalarına yönelik ürün tedariğimizde gelişen adet ve standartlar ABD tarafından da görüldü ve bize buradaki pazara dahil olmanın yanında yeni fırsat kapıları açtı” diye konuştu.

TAYSAD, ABD’de otomotiv kenti olarak da bilinen Detroit kentinin de bulunduğu Michigan, Illinois, Tennessee, Georgia ve Güney Carolina eyaletlerinde ziyaretler gerçekleştirdi. TAYSAD ekibi, otomotiv ana ve yan sanayi firmaları ile ikili temasların yanı sıra eyaletlerdeki ticaret odaları, üniversiteler, AR-GE merkezleri ve kalkınma ajansları yetkilileriyle de biraraya geldi. ABD’de yatırım ortamı ve destekleriyle ilgili bilgi alan TAYSAD, bu ülkeden işbirliği ve yatırım daveti aldı.

 

Otomotivde alternatif alan yaratıldı

TAYSAD Genel Koordinatörü Süheyl Baybalı, ABD’de otomotivin merkezi olarak kabul edilen Detroit kentinde yaşanan mali kriz ortamının düzelmesiyle yeni iş ortamlarının bulunduğuna dikkat çekti. Baybalı, “Otomotiv sanayisi, farklı üniversitelerde üst düzey çalışmalara başlamış. Yaşanan süreçteki en ilginç gelişme ise krizin alternatif alan yaratmaya neden olması. ABD’nin güneyinde yer alan Tennessee ve Güney Carolina iki büyük yeni otomotiv eyaleti konumundalar. Yabancı tedarik sanayi firmaları da süratle bu bölgelere yatırım yapıyorlar. Bizler de ortamı yerinde inceledik” diye konuştu.

 

Satış sonrasında fırsat var

Baybalı, yatırımın yanı sıra bölgenin after merket pazarının da dikkat çekici olduğuna vurgu yaparak şöyle devam etti:

“ABD’nin en hacimli pazarlarından olarak görülen ve Türk tedarik sanayisinden firmaların büyük cirolarla çalıştığı after market pazarı ile ilgili de görüşmeler gerçekleştirdik. Bu pazara giriş için tavsiye edilen, tanınmış aracı firmalarla çalışılması. After market pazarında rekabetçi fiyatlarla ortaya çıkan Asya bağımlılığı, berberinde ABD’de kalite sorununu gündeme taşıyor. Bu alanda da Türkiye’deki tedarikçiler için fırsatlar bulunuyor.”