Bakan Varank’tan Tedarik Sanayine Ziyaret

Bakan Varank’tan Tedarik Sanayine Ziyaret
11 Haziran 2021, Cuma 10:08
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOSB bölgesinde yer alan TAYSAD üyelerini ziyaret etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin tek otomotiv ihtisas organize sanayi bölgesi olan TOSB’u ziyaretinde, TAYSAD Başkanı Albert Saydam ve TOSB Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu ile bir araya gelerek sektöre yönelik fikir alışverişinde bulundu.

TAYSAD Başkanı Saydam, TAYSAD’ın 460’ı aşkın üyesinin 10 milyar dolarlık ihracatı,  25 milyar dolarlık cirosu, 179 adet Ar-Ge ve Tasarım Merkezi ile sektöre ve ülke ekonomisine sağladığı katkının altını çizdi. Saydam, “Tedarik sanayicileri olarak, sektörde yaşanan dönüşüme ve yaşanan zorluklara karşı önlemlerimizi alarak, sektörü gelecekte var etmek için olanca gücümüzle çalışıyoruz” dedi. 

Bakan Mustafa Varank, ziyareti esnasında otomotiv sektörünün toplam 30 milyar doların üzerindeki ihracatını koruyabilmesi için endüstrideki dönüşüme kendini uyarlaması gerektiğini belirterek, "Türkiye'nin Otomobili projesiyle aslında bu dönüşen endüstride adeta işaret fişeği olan bir projeyi başlatmış olduk" ifadesini kullandı.

Ziyaret programı kapsamında bölgedeki TAYSAD üyelerinden Çelikel, Kanca, Farplas, Toyotetsu fabrikalarını da ziyaret ederek incelemelerde bulunan Bakan Varank’a, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, TAYSAD Başkanı Albert Saydam, TOSB Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu da eşlik etti.