“Ege Buluşmaları” Üye Toplantılarımızın üçüncüsü 24 Haziran 2011 tarihinde gerçekleşti.

“Ege Buluşmaları” Üye Toplantılarımızın üçüncüsü 24 Haziran 2011 tarihinde gerçekleşti.
11 Kasım 2013, Pazartesi 03:50
Başkanımız Sayın Celal KAYA, Başkan Vekilimiz Sayın Dr. Mehmet DUDAROĞLU ve Ege Bölgesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Mustafa ZAİM Terbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Abdullah BAYSAK'a Derneğimiz adına teşekkür plaketi takdim etti.

Başkanımız Sayın Celal KAYA, Başkan Vekilimiz Sayın Dr. Mehmet DUDAROĞLU ve  Ege Bölgesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Mustafa ZAİM  
Terbay A.Ş.  Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Abdullah BAYSAK'a Derneğimiz adına teşekkür plaketi takdim etti.
 
Ege Buluşmaları Üye Toplantımızda, Ege Bölgesinde faaliyet gösteren üyelerimiz ile bir araya gelerek otomotiv sektörünün yoğun geçen ilk 6 aylık dönemini değerlendirme ve gelecek dönem beklentilerimizi tartışma olanağı bulduk.   
 
Toplantımızın ilk bölümünde açılış konuşmasını Ege Bölgesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Mustafa ZAİM yaptı. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Celal KAYA TAYSAD faaliyetleri ve otomotiv sektörünün genel değerlendirmesini içeren sunumunu paylaştı. Toplantımızın ikinci bölümünde de TAYSAD Almanya Temsilcimiz Sayın Ahmet YILMAZ, TAYSAD Almanya Bürosu faaliyetleri, AB pazarı genel değerlendirmesi ve gelişmekte olan global pazarlara yönelik sunumunu gerçekleştirdi.
 
Ege Bölgesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Mustafa ZAİM
 
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Ege Bölgesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Mustafa ZAİM, ege bölgesinde gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerin arttırılması yönünde verdiğimiz sözü gerçekleştirdiğimiz faaliyetler ile yerine getirmeye çalıştığımıza değinerek amacımızın Derneğimiz faaliyetlerinden Ege Bölgesinde yerleşik üyelerimizin aldığı payı arttırmak olduğunu belirtmiştir.   
 
Sayın ZAİM, “24 Aralık 2010 tarihinde gerçekleştirdiğimiz üye toplantımızda önemle bahsettiğimiz üye ziyaretlerini tamamladık bundan sonra da siz üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda gerek bireysel gerekse bölgeye yönelik faaliyetlerin bu talepler doğrultusunda değerlendirilerek, Yönetim Kurulumuzun da desteği ile hayata geçirileceğini belirtmek isterim.” diyerek konuşmasına başladı.   
 
“Başarıya giden yol birlik ve beraberlik içinde lobi oluşturmaktan, alt yapı oluşturmaktan, sesimizi her kesimde duyurmaktan geçiyor. Bütün bunlar için en etkin yol adresi Sivil Toplum Örgütleri. Türk Otomotiv Sanayi’nde bu adres ise TAYSAD. TAYSAD, son derece etkin bir şekilde yönlendirme konusunda ağırlığını koymaktadır, ancak TAYSAD’ın tek gücü vardır o da üyeleri ve üyelerinin farkındalığı ve üyelerinin faaliyetlere ve yönetime katılımıdır. Başta Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Celal KAYA olmak üzere tüm Yönetim Kurulumuz Egeli üyelerinin katılımına çok önem veriyor ve destekliyor. Kısa zamanda gerçekleştirdiğimiz bu üçüncü toplantıda bunun açık bir göstergesidir. Kendilerine huzurunuzda tüm samimiyetimle teşekkür ediyorum. Sizlerden gelecek öneri ve yönlendirmelere açığız ve bunları bekliyoruz. Her türlü ilerici sosyal oluşumda Ege’nin katkısı çok büyüktür. TAYSAD gelişiminde ve etkinliğinde de Egeli üyelerimizin daha büyük katkısı olmasını bekliyoruz.” dedi. 
 
 
Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Celal KAYA
 
Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Celal KAYA sunumunda ilk 6 aylık dönemde gerçekleştirdiğimiz faaliyetlere değinerek, Otomotiv sektörünün anlık gelişimine değil artık gelecek vizyonuna şekli veren bir dernek olduğumuzu gerek Otomotiv Strateji Belgesinin oluşturulması, gerekse Girdi Tedarik Strateji çalışmalarında ve uygulamalarında aktif görev alarak otomotiv yan sanayisinin gelecek stratejilerini oluşturduğumuzu ifade etti.   2023 İhracat vizyonuna ulaşmak için yeni yatırımların teşvik edilmesi, bunun yanında iç pazarın güçlendirilmesi gerekliliğini vurguladı.   
 
Ar-Ge ile Küresele sloganımızı en etkili şekilde uygulamaya çalıştığımıza değinen Başkanımız “ 5746 sayılı Ar-ge Teşvik Kanunu ile Ar-Ge Merkezi alan otomotiv yan sanayicilerini kutluyorum. Dernek olarak 2011 hedefimiz 30 üye, 2012 hedefimiz ise 50 üyemizin Ar-Ge Merkezi olmasıdır. Bu hedef sizleri şaşırtmasın. Yan sanayimiz global markalar ile çalışmak istiyorsa bu hedeflere kısa sürede ulaşmalıyız. Küresele sloganımız için de durmuyoruz. 25-27 Mayıs 2011 tarihlerinde üyesi olduğumuz CLEPA’nın Genel Kurul toplantısını 2. kez İstanbul’da gerçekleştirdik. Avrupa otomotiv yan sanayi firmalarının üst düzey yöneticilerini misafir ettik. Ege bölgesinden de bizlerle birlikte olan üyemiz Tiryakiler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve EBSO Meclis Başkanı Sayın Mehmet TİRYAKİ, İNCİ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Meral İNCİ ZAİM, Ege Bölgesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Mustafa ZAİM ve üyemiz Kansai Altan A.Ş. yetkilileri bölgemizi en iyi şekilde temsil etti. Ancak sizlerin bu tip toplantılarda daha fazla yer almasını bekliyoruz. Küresel sloganımızda sadece Türkiye’de değil yurtdışında da gerçekleştirdiğimizi faaliyetlerle de desteklemeye çalışıyoruz. Bildiğiniz üzere yurtdışı fuarlara ve ticari heyetlere katılıyoruz. 20-22 Haziran 2011 tarihinde Yönetim Kurulumuzdan bir heyetle Belarus’a gittik. Bu ziyaretimizin raporuna da kısa zamanda ulaşabileceksiniz. Gördük ki daha özelliklerini ve ihtiyaçlarını keşfedeceğimiz birçok pazar bizleri bekliyor. Gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde Eylül ayında bir heyet ile daha kapsamlı bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Hedefimiz çalınmadık kapı girilmedik pazar bırakmamak” dedi.   
 
Başkanımız yılsonuna dek gerçekleştirilecek faaliyetlere de değinerek Ege Bölgesinden daha fazla katılım beklediğinin tekrar altını çizerek konuşmasını tamamladı. 
 
 
TAYSAD Almanya Temsilcimiz Sayın Ahmet YILMAZ
 
Toplantının ikinci bölümünde sunumunu gerçekleştiren TAYSAD Almanya Temsilcimiz Sayın Ahmet YILMAZ, Almanya Bürosu faaliyetleri, AB pazarı genel değerlendirmesi ve gelişmekte olan global pazarlara yönelik sunumunu üyelerimiz ile paylaştı.   
 
Sayın YILMAZ, küreselleşme sürecinde stratejik yönetim ve planlama kavramlarına eğilmemiz gerektiğini önemle vurguladı. TAYSAD Almanya Temsilciliği’nin Almanya’daki 3 önemli otomotiv kümesi ile işbirliği içinde olduğunu, Eylül ayından itibaren bu işbirliklerinin faaliyet olarak üyelerimize duyurulmaya başlanacağını ifade etti.   
 
Toplantının soru cevap bölümünde Norm Cıvata A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet Fatih UYSAL, SAFKAR Ege Soğutmacılık A.Ş. Genel Müdürü Sayın Doruk AYDIN gündeme ait sorularını ve görüşlerini bildirmişlerdir.
 
Norm Cıvata A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın M.Fatih Uysal
 
Safkar Ege Soğutmacılık A.Ş. Genel Müdürü Sayın Doruk AYDIN
 
Toplantı sonunda Derneğimiz adına ev sahipliği ve destekleri için Başkanımız Sayın Celal KAYA tarafından TERBAY Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Abdullah BAYSAK’a teşekkür plaketi takdim edildi. 
 
TERBAY GRUP adına teşekkür konuşması gerçekleştiren Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Abdullah BAYSAK da Derneğimizin faaliyetleri için teşekkür ederek, günü anısına Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Celal KAYA ’ya firmalarının altın plaketini takdim etti. 
 
Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Celal KAYA ve TAYSAD Almanya Temsilcimiz Sayın Ahmet YILMAZ’ın sunumlarına web sayfamızın bilgi bankası bölümünden ulaşabilirsiniz.