Belarus’ta Yatırım İmkanları.

Belarus’ta Yatırım İmkanları.
27 Temmuz 2014, Pazar 11:51
Belarus Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve TAYSAD işbirliğinde yapılan, TAYSAD üyeleri ile Belarus Heyeti arasında ikili görüşmeler 19 Haziran 2014 tarihinde TAYSAD’da tamamlandı.

Belarus Cumhuriyeti Büyükelçisi Andrei SAVINYKH ve Ticari Ataşesi Evgeny LIPEN görüşme öncesi ülkedeki yatırım imkanları ve işbirlikleri hakkında bilgiler aktardı. Haziran 2014 tarihinden bu yana vizelerin iki ülke arasında kalkmasıyla da hızlanan ticari ilişkilerde, Belarus’a Türkiye’den gelecek otomotiv sanayi kuruluşları için bir Sanayi Bölgesi yapılmasının planlandığı açıklandı.

 

12 kişilik bir heyet ile TAYSAD’a gelen konuklar, üyelerle ikili görüşmeler sırasında ortak yatırım imkanları hakkında da görüştüler. Öğlenden sonra Taysad üye firmaların bazılarını ziyaret eden heyet yetkilileri, devlet nezrinde yapılan girişimlere paralel iş imkanlarını ve otomotiv sanayinin bölge üzerindeki etkisini de görüştüler.

 

Belarus Cumhuriyeti ile yapılacak çalışmalarınız ve işbirlikleriniz için Belarus Cumhuriyeti Ticari Ataşesi Evgeny LIPEN ile turkey@mfa.gov.by adresinden iletişim kurabilirsiniz. 

 

Ziyaret sunumlarını da aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

http://taysad.org.tr/tr/bilgi-bankasi/Genel-Sunumlar