Ford Motor Company TAYSAD'da...

Ford Motor Company TAYSAD'da...
09 Haziran 2015, Salı 08:20
FORD Motor Company Gobal Satın Alma Direktörü ile Ford Otosan Satın Alma Direktörü yapılan geniş katılımlı bir toplantıda TAYSAD üyeleriyle bir araya geldi.

Ford Motor Company Michigan Genel Müdürlüğü’nü, 2015 Nisan ayı içinde sektörel ticaret heyeti olarak ziyaret eden TAYSAD üyeleri, FORD satın alma gurubu ile yüz yüze görüşmeler yapmış ve bu görüşmelere Ford Başkan Yardımcısı Sn. Birgit Behrendt de katılmıştı. Kendisinin Türkiye’deki otomotiv tedarik sanayinin geldiği noktadaki çalışmaları yerinde görmesini önerdiği,  FMC’nin Global Satın Alma Direktörü Chris Woodmore ve FORD Transit üretim tesislerinin bulunduğu ABD’nin Missouri Eyaletinin Kansas Şehri Kalkınma Ajansı Başkanı TAYSAD’a gelerek üyelerimizle buluştu. Bu önemli buluşma için Amerika’nın Kansas Şehri ile İngiltere Ford Dunton’dan gelen konuklara, Ford Otosan Satın Alma Direktörü Murat Senir ve FORD Otosan Ürün Grubu Satın Alma Müdürü Hüseyin Yılmaz da katılarak TAYSAD üyelerinin sorularını cevapladılar.

21 Mayıs 2015 tarihinde TAYSAD’da yarım gün yapılan toplantıya, 70 firmadan 150’ye yakın katılımcı hazır bulundu.  Konuşmasında FORD araçlarının üretim ve tedariğinde Türkiye’deki sanayicilerinin başarılarını takdir ettiğini belirten, Ford Motor Company Satın Alma Direktörü Chris Woodmore, sanayicilerimizin bu yeteneğini ABD pazarında da göstermelerini beklediklerini söyledi.  FORD’un global satın alma stratejilerine de değinen Woodmore, bugün Türkiye’de gelinen üretim kalitesinin, pazarlama ile birleşmesinin bir yolunun da yurt dışı yatırımlardan geçtiğini aktardı.

ABD’nin Missouri Eyaleti Kansas Şehri Geliştirme Ofisi Başkanı Chris J. F. Gutierrez bu ziyareti yapmasının kendisine Ford Başkan Yardımcısı Sn. Behrendt’in önerdiğini, katılım ve ilgiden memnun olduğunu aktardı.

Yarım gün süren toplantının ardından üyeler tek tek konuklarla görüşerek FORD ile yürüttükleri ve yürütmeyi arzu ettikleri projeler hakkında görüştüler.