Mercedes Benz Türkiye A.Ş. Tedarikçi Buluşması

Mercedes Benz Türkiye A.Ş. Tedarikçi Buluşması
18 Kasım 2013, Pazartesi 02:56
Mercedes Benz Türkiye’nin İstanbul – Hoşdere’deki tesislerinde gerçekleştirilen ve MBT’nin tüm tedarikçilerinin davetli olduğu toplantıya yaklaşık 350 kişi katıldı.

Mercedes Benz Türkiye’nin İstanbul – Hoşdere’deki tesislerinde gerçekleştirilen ve MBT’nin tüm tedarikçilerinin davetli olduğu toplantıya yaklaşık 350 kişi katıldı.
 
Toplantının açılışını gerçekleştiren Mercedes Benz Türkiye Satınalma Direktörü Celil Kayserilioğlu, Mercedes Benz Türkiye A.Ş. Tedarikçi Buluşması’nın programı hakkında bilgiler verdi. 
 
Toplantının açılış konuşmaları; Daimler Otobüs Satınalma Direktörü Dr. Dagmar Schulenburg, Mercedes Benz Türkiye Direktörler Kurulu Başkanı Wolf - Dieter Kurz, TAYSAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Mehmet Dudaroğlu, Mercedes Benz Türkiye Otobüs Üretim Direktörü Klaus Pfeifer tarafından gerçekleştirildi.
 
Daimler Otobüs Satınalma Direktörü Dr. Dagmar Schulenburg sunumunda Daimler’in kamyon ve otobüs satınalma organizasyonu hakkında bilgiler verdi. Daimler’in kamyon ve otobüsün global büyüme hedeflerini, öngörülerini ve yeni pazarlardaki çalışmaları hakkında bilgiler veren Dr. Schulenburg, Daimler’in beklentilerini gerçekleştirmek için tedarikçilerinin çok önemli bir rol oynadığını ifade etti. Tedarikçilerden Daimler ilkelerine uyma konusunda verdikleri desteğin devam etmesine talep eden Dr. Schulenburg, tedarikçi iletişim ağının önemini ifade etti. Daimler’in önümüzdeki dönemdeki beklentileri ve bu beklentileri gerçekleştirmek için tedarikçilerine verdikleri taahhütleri anlatan Schulenburg , Daimler Tedarikçi Portalı’nın yapısını aktararak sunumunu tamamladı.
 
Mercedes Benz Türkiye Direktörler Kurulu Başkanı Wolf - Dieter Kurz sunumunda 2011 yılının MBT için oldukça başarılı bir yıl olduğunu belirtti. Kamyon ve otobüs fabrikalarında 2011 yılında MBT’de yaşanan gelişmeleri paylaşan Kurz, satış ve üretim rakamlarını aktardı. Türkiye’nin gerçekleştirdiği büyüme oranı ile dünyada çok dikkat çeken bir ülke olduğunu ifade eden Kurz, 2012 yılında da 2011 performansını yakalayacaklarını belirtti.
 
TAYSAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Mehmet Dudaroğlu konuşmasında, otomotiv sanayinin ihracat, üretim ve satış bilgilerini paylaştı. Türkiye’de üretilen otobüslerin % 43’ünün, kamyonların ise % 57’sinin Mercedes Benz Türk tarafından üretildiğini belirtti. TAYSAD Üyelerinin Ar-Ge Merkezi kurma çalışmaları hakkındaki gelişmeleri aktaran Dudaroğlu, siyasi iradenin otomotiv sanayini ve yatırımlarını destekleme konusunda oldukça kararlı olduğunu belirtti. Bu durumun Daimler tarafından bir kez daha değerlendirmesi gerektiğini belirtti. Otomotiv sanayinin özellikle binek araç, motor ve şanzıman grubu ithalatları nedeniyle ilk 8 ayda 2,3 milyar USD dış ticaret açığı verdiğini belirten Dudaroğlu, Ekonomi Bakanlığı ile gerçekleştirilen Girdi Tedarik Stratejisi hakkında da bilgiler verdi. Otomotiv sanayinin 2023 yılı ihracat hedefinin 75 milyar USD olduğunu ve bunu sağlamak için de 4-5 yeni otomotiv üretim tesisi yatırımının yapılması gerektiğini belirten Dudaroğlu, otomobil üretimi konusunda da Daimler’den Türkiye’de binek araç üretimi yatırımı beklediklerini ifade etti.
 
MBT Otobüs Üretim Direktörü Klaus Pfeifer konuşmasında, 2000 – 2011 yılları üretim bilgilerini paylaşarak Daimler’in sosyal sorumlulukları ve çalışanların sosyal motivasyonuna yönelik aktivileri hakkında bilgiler verdi. Yeni atık yönetimi yatırımları ve enerji tasarrufu çalışmaları ile Hoşdere fabrikasının örnek bir fabrika olduğunu belirtti.
 
Açılış konuşmalarının ardından tedarikçi firmalar gruplarak ayrılarak Satınalma, Finans, Kamyon ve Otobüs Geliştirme, Otobüs Kalite Güvence, Otobüs Lojistik, Kamyon Maliyet Planlama ve Kamyon Tedarikçi Yönetimi yetkilileri tarafından bilgilendirildi.