TAYSAD, DAF- PACCAR'ı ziyaret etti.

TAYSAD, DAF- PACCAR'ı ziyaret etti.
08 Ağustos 2016, Pazartesi 01:24
DAF- PACCAR Gurubu, TAYSAD üyelerini T.C. Ekonomi Bakanlığı Sektörel Ticaret Heyeti kapsamında ikinci defa Eindhoven’da bulunan yerleşkesinde ağırladı.

İlki 2014 yılında gerçekleşen etkinliğin ikincisi 17 farklı TAYSAD Üye firması ile 13-15 Temmuz 2016 tarihleri arasında tamamlandı.

Ağır Ticari Araç üretiminde önemli bir grup şirketi olan PACCAR Gurup içerisinde yer alan DAF firması, heyet için ön başvuru yapmış 50’yi aşkın firma içerisinden kendi tasarrufu ve ihtiyaçları doğrultusunda belirlediği firmalar ile birebir görüşmelerde bulundu.   DAF- Paccar ve TAYSAD  koordinasyonunda hazırlanan 2 günlük program süresince, 17 firmadan 30 temsilci  firma hakkında detaylı bilgi edinme fırsatı buldu.

DAF- PACCAR Gurubu, Türk Otomotiv Tedarik Sanayii ile İşbirliğini Artırmayı Hedefliyor.

Heyetin DAF’taki ilk günü, PACCAR Avrupa Satın Alma Bölümü Kıdemli Direktörü Howard Wright’ın konuşmasıyla açıldı . Howard Wright  gerçekleştirdiği detaylı DAF sunumunda, DAF’ın global konumu, sektörel verileri ve satın alma  stratejisi hakkında bilgi aktarımında bulundu. Wright , firma olarak parça alımı pazarlarını geliştirmeyi hedeflediklerini ve TAYSAD üyesi Türk otomotiv tedarik sanayi kuruluşlarıyla gerçekleştirilen bu organizasyonun, tarafların birbirlerini daha iyi tanımaları ve geleceğe yönelik işbirliği olanaklarını görüşmeleri için önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Wright , DAF’ın yanı sıra gurupta yer alan diğer ağır ticari markaları , PETERBILT ve KENWORTH hakkında bilgi aktarımında bulundu, gurubun ortak satın alma stratejisi hakkında bilgilendirdi.

T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Uzmanı Nükhet Nur Kılıçkaya ise konuşmasında, Türk otomotiv sanayinin yetkinliklerinden bahsetti, heyetin her iki taraf için de verimli sonuçlar getirmesi temennisinde bulundu. TAYSAD sunumunu yapan Kurumsal İlişkiler Uzmanı Sercan Duygan TAYSAD ve üyeleri hakkında bilgi aktarımında bulundu, sektör ile ilgili istatistiksel verileri dinleyiciler ile paylaştı.

DAF- PACCAR Avrupa Satın Alma Bölümü Direktörü Pepjin van Buren tarafından yapılan detaylı sunum ile TAYSAD üyeleri DAF’ın global pazardaki konumu ve satın alma stratejileri hakkında bilgilendirildi. Tedarik Kalite Direktörü Twan Winters’in sunumu ile de tedarikçilerden beklenilen kalite gereklilikleri detaylarıyla paylaşıldı.

İlk gün programı içerisinde DAF fabrika ziyareti, montaj hatları ile  parça dağıtım merkezi de bulunmaktaydı.  İlk gün programı, katılımcıların büyük ilgisini çeken DAF Deneyim Merkezi ziyareti ile sonlandı. DAF araçlarının detaylı sergilendiği merkez, hem içerdiği animasyon gösterisi hem de CF, LF, XF serisi araçları yakından inceleme olanağı ile büyük ilgi çekti.

Heyetin ikinci günü heyette bulunan her bir firma, yapılan kapalı toplantılar ile ilgili ürün gurubunun OEM ve OES satın alma direktörleri ile görüştü. Heyet öncesi DAF’ın firma bazında yaptığı ön araştırma ve analizlere ilişkin hususlarda sorulara cevap arandı.  Yapılan görüşmelerde, firma temsilcileri firmalarını detaylı tanıtma fırsatı bulurken, bir sonraki aşamaya ilişkin detaylar hakkında birebir görüşme olanağı buldu. TAYSAD ve DAF Yönetimi arasında yapılan toplantıda ise DAF- PACCAR gurubu firmaları ile Amerika pazarında yapılabilecek sonraki adımlar hakkında istişare edildi.

İkili görüşmeler sonrasında program, Eindhoven’da bulunan DAF Müzesi ziyaretiyle sonuçlandı. DAF satın alma bölümü yöneticileri tarafından katılımcılara gezdirilen müzede heyet, DAF’ın kurulduğu ilk yıllarda üretilen farklı modellerdeki binek ve savunma sanayi için üretilen araçları da görme imkanı yakaladı.