TAYSAD Kıyaslama Çalışması Başladı

TAYSAD Kıyaslama Çalışması Başladı
18 Kasım 2013, Pazartesi 06:02
Firmanız Hangi Noktada? Rakiplerinize Göre Neredesiniz? Ölçmek, Bilmek Ve Yönetmek İçin TAYSAD Kıyaslama Çalışması’na Katılın

Firmanız Hangi Noktada? 
Rakiplerinize Göre Neredesiniz?
Ölçmek, Bilmek Ve 
Yönetmek İçin 
TAYSAD 
Kıyaslama Çalışması’na 
Katılın
 
Kıyaslama Nedir?
Kıyaslama (Benchmarking) “bir işletmenin rekabet gücünü yükseltmek için; üstün performansı olan işletmelerin iş yapma tekniklerinin incelenmesi,  bu tekniklerin kendi tekniklerimiz ile mukayese edilerek; kazanımların kendi işletmelerimizde uygulanması”dır.
 
Kıyaslama Çalışması Firmanıza Ne Sağlar?
Bu çalışma, tesisinizin endüstri içindeki diğer tesislerle genel olarak ve imalat süreçlerine göre karşılaştırılmasını sağlayarak kuruluşunuza önemli faydalar sağlamanın yanı sıra, müşterilerden gelen özel standart taleplerine cevap verecek ve sürekli gelişme için bir temel teşkil edecektir. Aynı zamanda EFQM çalışmalarınıza da girdi sağlayacaktır.
 
Gizlilik İlkesi
  Tesisinizle ilgili vereceğiniz bilgiler kodlanarak şirket isimleri ile verilerin bağdaştırılması mümkün olmayacak hale getirilecektir. Sonuç raporlar tamamen kodlanmış şekilde oluşturulacak; veriler ve raporlar çalışmaya katılan kuruluşlar dışında hiçbir kurum-kuruluş veya kişiye verilmeyecektir.
 
Ortak Hesaplama Yöntemi
Çalışmaya katılan firmalara ait verilerin birbirleri ile doğru bir şekilde kıyaslanabilmesi için tüm katılımcıların ilgili ölçütlerde aynı hesaplama yöntemini kullanması gerekmektedir. Hesaplamalar için TAYSAD tarafından hazırlanan “Gösterge Hesaplama Formu” kullanılmalıdır.
 
TAYSAD Kıyaslama Çalışması Otomotiv Sektöründe Faaliyet Gösteren Tüm Firmalara Açıktır
TAYSAD üyeleri için katılım 400 TL+KDV,
TAYSAD üyesi olmayan firmalar için katılım 700 TL+KDV
 
Son Başvuru Tarihi : 28 Aralık 2012
TAYSAD Kıyaslama Çalışması’na katılmak isteyen firmaların doldurdukları “Katılım Teyit Formu”nu, ödeme dekontu ile birlikte sevgi@taysad.org.tr adresine veya 0262 658 98 39 no’lu faksa göndermeleri gerekmektedir.
 
Cevap Formu Son Gönderim Tarihi : 12 Şubat 2013
Tesisiniz ile ilgili verilerin “Kıyaslama Cevap Formu”nu doldurarak sevgi@taysad.org.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir.
 
Paylaşım Toplantısı
Sonuçlar, 2013 Nisan ayının ikinci yarısında düzenlenecek toplantıda yalnızca katılımcı firmalar ile paylaşılacaktır.
 
REKABET GÜCÜMÜZÜ ARTTIRMADA ÖNEMLİ BİR ARAÇ OLUŞTURACAK VE KATMA DEĞER YARATACAK OLAN TAYSAD KIYASLAMA ÇALIŞMASI’NA KATILIMINIZI BEKLİYORUZ
 
Katılım Bedelinin Yatırılacağı Banka Hesap No:
Detaylı Bilgi ve Katılım İçin
TAYSAD İktisadi İşletmesi
İş Bankası - Gebze Organize Sanayi Şubesi
2429  43978
IBAN : TR22 0006 4000 0012 4290 043978
 
Sevgi Özçelik
Kurumsal İletişim Uzmanı
Tel. 0262 658 98 18
sevgi@taysad.org.tr