TAYSAD’dan İşe Başlama Dönemleri İçin Rehber Listeler

TAYSAD’dan İşe Başlama Dönemleri İçin Rehber Listeler
27 Nisan 2020, Pazartesi 06:11
Koronavirüs tedbirleri dahilinde çalışanların işlerini güvenle yapmalarını sağlamaya yardımcı olmak adına rehber listeler hazırladık.

Ansızın tüm dünyanın gündemine oturan Covid-19 kapsamında, son 1 aydır önemli tedbirler alarak, işlerimizi uzaktan da olsa sürdürmeye gayret ettik. Alınan önlemlere tavizsiz uyulduğu sürece, yakın bir dönemde sosyal hayatımızın normale dönmesini bekliyoruz.  Müşterilerimizin açıkladığı çalışma takvimlerini dikkate aldığımızda, Mayıs ayının ilk haftasından itibaren üretim faaliyetlerimizin de artacağını söyleyebiliriz.
 
Hazırlıksız yakalandığımız kapatmalara karşılık, işe yeniden başlayacağımız günler için hazırlığımızı, yeni normalimizi de düşünerek tamamlamamız büyük önem arz ediyor. Bu süreçte, çalışanlarımızı, müşterilerimizi ve tedarikçilerimizi güvende tutmak önceliğimiz olmalıdır. Bu amaçla, TAYSAD olarak sizlerin kullanımına sunmak üzere referans bir çalışma yaptık. Yönetim, İnsan Kaynakları, ISG, Üretim, Finans, Planlama, Satınalma, Bilgi Teknolojileri ve İletişim bölümlerinizin yararlanması için hazırlanan çalışma, 2 ana konudan oluşuyor:
 

  1. İşe Yeniden Başlama Kontrol Listesi: Bir nev’i karne mantığında oluşturulan bu listeyi doldurarak, Covid-19 döneminde işe yeniden başlamaya ne kadar hazır olduğunuzu, hazırlıklarınızda iyileştirmeler yapılması gereken alanları görebileceksiniz. Bunun genel bir liste olduğunu ve ilgili maddelerden ilham alarak kendinize özel bir hazırlık planı oluşturabileceğinizi belirtmek isteriz. Söz konusu maddeleri lütfen kendi şirketiniz için "Mevcut Durum" ve "Plan" olarak değerlendiriniz. Her bir madde ile ilgili daha detaylı açıklamaları "İşe Yeniden Başlama Kılavuzu.pdf" dosyasında görmeniz mümkündür.
  2. Çalışanın Bir Günü:  Bu dosyada ise “Ofis ve İşletme Çalışanlarınız” için ayrı başlıklarda, işe gelirken, iş yerinde geçirdikleri zaman diliminde ve eve dönüşlerinde nelere dikkat etmeleri gerektiğini listedik. Bu çalışmayı da bir tavsiye listesi olarak    değerlendirmenizi ve işletmenizin özelliklerine, proseslerinizin özel gerekliliklerine göre uyarlamanızı rica ediyoruz.

 
Hepimiz için oldukça zor olan bu dönemde, çalışanlarımızın işlerini güvenle yapmalarını sağlamaya yardımcı olacak bu dokümanlar ile, hazırlıklarımızın daha kolay yürütüleceğine inanıyor ve sizlerin kullanımına sunuyoruz.  İlgili dosyalara aşağıdaki linklerden erişmeniz mümkündür.
 
Bu vesile ile söz konusu dosyaların hazırlanmasında bizlere destek olan Toyota Boshoku Genel Müdürü Hakan Konak’a teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.
 
Ekler:
1. İşe Yeniden Başlama Kontrol Listesi.xls
2. İşe Yeniden Başlama Kılavuzu.pdf
3. Çalışanın Bir Günü.xls