TOBB İstişare Toplantı Gerçekleşti.

TOBB İstişare Toplantı Gerçekleşti.
16 Temmuz 2021, Cuma 11:05
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sektör Meclisleri İstişare Toplantısı, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve sektör temsilcilerinin katılımıyla TOBB Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Türkiye’de faal 59 farklı sektörün temsilcilerinin, üretime ve ihracata yönelik öne çıkan sorunları ve bunların çözümüne yönelik önerilerini paylaştığı toplantıda, TAYSAD Genel Sekreter Vekili Sevgi Özçelik de TOBB Otomotiv Tedarik Sanayi Meclis Başkan Yardımcısı olarak toplantıya katılarak, otomotiv tedarik sanayinde yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini aktardı.

 

Toplantıda tüm konuşmacıları dikkatle dinleyen Ticaret Bakanı Mehmet Muş, toplantının geçen 15 yılda ülke ekonomisine büyük katkı sağladığına işaret ederek, yapmış oldukları birçok çalışmada başta TOBB üyeleri olmak üzere iş dünyasının temsilcileriyle istişareye önem verdiklerini ve bu istişareyi gelecek dönemde de sürdüreceklerini ifade etti.

 

Bakan Muş, iş dünyasının görüş ve önerilerini çok önemsediklerini vurgulayarak, "Ben, Ticaret Bakanı olarak, sizlerin sorunlarını çözmek için elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım. Hangi sektörün ne sorunu varsa bunları teker teker tespit ediyoruz ve çözüm için hızlı şekilde adım atıyoruz" diye konuştu.

 

Üretim ve ihracata yönelik verecekleri teşviklerde çok hassas olacaklarını kaydeden Muş, "Amacımız yatırımcımızın, girişimcimizin önünü açmak, daha çok üretim daha çok ihracat daha çok istihdam sağlamak ve üretken bir Türkiye oluşturmaktır. Bu amaca ulaşmak için iş dünyamızla el ele, omuz omuza mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Toplantıda, TOBB Otomotiv Tedarik Sanayi Meclisi adına Ticaret Bakanı Muş’a iletilen konular şu şekilde idi:

  1. Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu’nun kaldırılması,
  2. Denizyolu ihracatında oluşan yüksek maliyetler ve masrafların döviz olarak tahsil edilmesinin tedarik sanayicilerinin rekabetçiliğine olumsuz etki yapması,
  3. Turquality® başvuru ve onay süreçlerinin hızlandırılması.